Laser IPL

Laser IPL

ALI STE VEDELI?

Laserske tretmaje začnemo izvajati konec meseca septembra in končamo konec aprila.

Laser IPL

 • So se na vaši koži pojavile rjave lise, ki izdajajo starost?
 • Je odstranjevanje dlak z voskom za vas preboleče?
 • So aknasta koža in brazgotine vaš problem?

Kako deluje:

To je nizkoenergetska aparatura, ki deluje na podlagi fototermolize. Njen spekter delovanja je od 420nm do 1200 nm. Preneseno v prakso pomeni: če ima stranka na tretiranem predelu dlačice, akne, žilne spremembe, drobne gubice, starostne oz. solarne pigmentacije to odstranjujemo istočasno.

Ko presvetlimo tretirani predel, se svetloba z ustrezno valovno dolžino sama absorbira v motečo spremembno na koži. Število tretmajev je odvisno samo od pigmenta in globine.
IPL posegi so neinvazivni, kar pomeni, da skozi kožo prodira le svetlobni žarek. Svetloba je 100% sterilna, zato tudi ni možnosti infekcije.

Po posegu na koži ne prihaja do brazgotin in ni opazne razlike z okolnimi strukturami kože. Uspešno ga uporabljamo pri odstranjevanju gub in fotopomlajevanju (regeneraciji) kože obraza in telesa.

Obseg delovanja:

 • Zgladi gubice, manjša pore (regeneracija/fotopomlajevanje)
 • Odstrani sončne in starostne pigmentacije.
 • Trajno odstranjuje dlake na obrazu in telesu.
 • Zdravi akne, kuperozo

Kdaj in kako se izvajajo laserske terapije?

Laserske tretmaje začnemo izvajati konec meseca septembra in končamo konec aprila. V tem obdobju je potrebno za odstranjevanje dlačic prihajati 1 krat mesečno (6-8 krat) za izbrani del telesa.

Pravilna nega kože pred lasersko terapijo:

 • 3 tedne pred laserskim posegom lahko dlačice odstranjujete le z britvico. Prepovedano pa je odstranjevanje z depilacijskimi kremami, voskom in pinceto.
 • 3 tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in fotoaktivnih mazil. Uporaba anticelulitnih krem je prepovedana! Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar. Make-up, losjoni, parfumi, dezodoranti morajo biti pred posegom odstranjeni.
 • 3 do 4 tedne pred posegom se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V tem obdobju je prepovedano sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev.
 • Nekatera zdravila lahko povečajo fotosenzitivnost, hiperpigmentacijo, dermatitis, zato vas prosimo, da s seboj prinesete spisek zdravil, ki jih uživate.

Pravilna nega kože po laserski terapiji:

 • Po laserskem posegu je na tretiranem predelu kože rahla rdečica, ki traja nekaj ur oziroma en dan, občutek je rahlo pekoč. Pri občutljivih se lahko pojavi rahel edem, ki traja nekaj dni – svetujemo hlajenje z obkladkom. V primeru vraščenih dlak lahko opazite na tem mestu površinsko opeklinico, ki pa je le začasna – pustite krastico, da odpade sama.
 • Za nego uporabite izključno le mazilo Bepanthen-plus ali hladilno mazilo (za malčke) ali gel Aloe Vera. Te izdelke kupite v lekarni, dobite jih brez recepta.
 • Prve dni po posegu si tretiranega predela ne umivajte s pretoplo vodo in na tem delu ne uporabljajte dezodorantov in agresivnih mil.
 • Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom. Tretirani predel zaščitite z oblačili. Obraz večkrat dnevno zaščitite s kremo, ki vsebuje visok zaščitni faktor (30). Priporočamo vam uporabo popolne zaščite obraza s Sun Block izdelki. Lahko uporabite tekoči puder, ki ga poznate in veste, da na vaši koži ne izziva alergičnih reakcij.

Odstranjevanje dlačic – potrebno je narediti od 8 do 10 tretmajev (lahko tudi več, odvisno od gostote dlak), da dosežete 70% do 90% dolgotrajno redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa.

Ostali postopki – potrebno je napraviti od 1 do 4 tretmaje. Ponovitve so možne 1x tedensko.

Laser IPL - Odstranjevanje dlačic

Brčice

29 EUR

Brada

39 EUR

Obraz manjši obseg ali Vrat

59 EUR

Obraz večji obseg

79 EUR

Celotne roke

99 EUR

Pazduhe

69 EUR

Podlahti ali Nadlahti

69 EUR

Prsa ali Trebuh ali Ramena

79 EUR

Hrbet - delno

99 EUR

Hrbet - celi

159 EUR

Noga - ena

159 EUR

Stegna

99 EUR

Goleni

69 EUR

Bikini - mali

79 EUR

Bikini - veliki

99 EUR
Depilacija telesa

Laser IPL - Odstranjevanje pigmentacij

Obraz - manjši obseg

59 EUR

Obraz - večji obseg

79 EUR

Dekolte

79 EUR

Hrbtna stran dlani

79 EUR

Laser IPL - Tretiranje aken in brazgotin

Manjši obseg

49 EUR

Večji obseg

99 EUR

Hrbet - en predel

89 EUR