Laser IPL

Laser IPL

Obseg delovanja:

 • Zgladi gubice, manjša pore (regeneracija/fotopomlajevanje)
 • Odstrani sončne in starostne pigmentacije.
 • Trajno odstranjuje dlake na obrazu in telesu.
 • Zdravi akne, kuperozo

Kako deluje:

To je nizkoenergetska aparatura, ki deluje na podlagi fototermolize. Njen spekter delovanja je od 420nm do 1200 nm. Ko presvetlimo tretirani predel, se svetloba z ustrezno valovno dolžino sama absorbira v motečo spremembno na koži. Število tretmajev je odvisno samo od pigmenta in globine.

IPL posegi so neinvazivni, kar pomeni, da skozi kožo prodira le svetlobni žarek. Svetloba je 100% sterilna, zato tudi ni možnosti infekcije. Po posegu na koži ne prihaja do brazgotin in ni opazne razlike z okolnimi strukturami kože.

Kdaj in kako se izvajajo laserske terapije?

Laserske tretmaje začnemo izvajati konec meseca septembra in končamo konec aprila. V tem obdobju je potrebno za odstranjevanje dlačic prihajati 1 krat mesečno (6-8 krat) za izbrani del telesa.

Pravilna nega kože pred lasersko terapijo:

 • 3 tedne pred laserskim posegom lahko dlačice odstranjujete le z britvico. Prepovedano pa je odstranjevanje z depilacijskimi kremami, voskom in pinceto.
 • 3 tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in fotoaktivnih mazil. Uporaba anticelulitnih krem je prepovedana! Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar. Make-up, losjoni, parfumi, dezodoranti morajo biti pred posegom odstranjeni.
 • 3 do 4 tedne pred posegom se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V tem obdobju je prepovedano sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev.

Pravilna nega kože po laserski terapiji:

 • Po laserskem posegu je na tretiranem predelu kože rahla rdečica, ki traja nekaj ur oziroma en dan, občutek je rahlo pekoč. Pri občutljivih se lahko pojavi rahel edem, ki traja nekaj dni – svetujemo hlajenje z obkladkom. V primeru vraščenih dlak lahko opazite na tem mestu površinsko opeklinico, ki pa je le začasna – pustite krastico, da odpade sama.
 • Za nego uporabite izključno le mazilo Bepanthen-plus ali gel Aloe Vera.
 • Prve dni po posegu si tretiranega predela ne umivajte s pretoplo vodo in na tem delu ne uporabljajte dezodorantov in agresivnih mil.
 • Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom. Tretirani predel zaščitite z oblačili. Obraz večkrat dnevno zaščitite s kremo, ki vsebuje visok zaščitni faktor (30).  Lahko uporabite tekoči puder, ki ga poznate in veste, da na vaši koži ne izziva alergičnih reakcij.

Pri odstranjevanje dlačic je potrebno narediti od 8 do 10 tretmajev (lahko tudi več, odvisno od gostote dlak), da dosežete 70% do 90% dolgotrajno redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa.

Laser IPL - Odstranjevanje dlačic

Brčice

21 EUR

Brada

29 EUR

Celotne roke

129 EUR

Pazduhe

99 EUR

Podlahti ali Nadlahti

99 EUR

Trebuh ali Ramena

99 EUR

Noga - ena

99 EUR

Stegna

99 EUR

Goleni

99 EUR

Bikini - mali

79 EUR

Bikini - veliki

99 EUR
IPL Laser - Odstranjevanje dlačic