Botox

Botox

Botox / Botulinum toksin

Botulinum toksin je naraven prečiščen protein, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Posebno prirejen v injekcijah, se v izredno malih količinah injicira v obrazne mišice, preprečuje gibanje mišic in s tem gubanje kože nad njo. Deluje samo na tiste mišice, v katere se injicira, ostale mišice pa delujejo kot ponavadi.

Botulinum toksin deluje samo tam, kjer mi želimo. Apliciranje botulina je ravno zato postalo najbolj učinkovita metoda za zmanjšanje gub obraza. Najpogosteje ga uporabljamo proti vertikalnim gubam izmed obrvi, drobnim gubicam v zunanjih kotičkih okoli oči, horizontalnih gubah na čelu. Poseg je enostaven in varen ter traja približno 15 min. Bolečina pri posegu je neznatna, zato lokalna anestezija ni potrebna. Pacient se lahko takoj vrne k vsakodnevnim opravilom.

Prvi učinek je viden v nekaj dneh po terapiji, traja pa 3-6 mesecev, nato postopno popušča. Če želimo doseči trajen učinek, je postopek potrebno ponoviti 2-3 krat letno. Klinične raziskave so pokazale, da postaja rezultat s časom dolgotrajnejši, potreba po aplikaciji botulina pa redkejša.

Zmanjašnje pretiranega znojenja

Pretirano znojenje (hiperhidroza) se lahko zmanjša z injiciranjem Botulinom toxina, ki paralizira žleze znojnice, odgovorne za intenzivno znojenje določenega področja.

Mesta injiciranja so pazduhe, dlani ali stopala. Terapija deluje od 8 do 12 mesecov.

botox-pretirano-znojenje

Botox

Gube na čelu

80 - 205 EUR

Gube med obrvmi

205- 355 EUR

Gube okoli oči

120 - 305 EUR

Botox - 1 enota

10 EUR
Botox - Estetska medicina