Masaže

MASAŽE

ALI STE VEDELI? 
Tui-na je veščina zdravljenja, ki izhaja iz Kitajske že 4000 let nazaj, in je zelo pomemben člen tradicionalne kitajske medicine.

Masaža telesa

Motnje v energijskem toku povzročijo pomanjkanje življenjske energije in spodbudijo razvoj različnih bolezni. Izbrane masaže lahko te blokade odpravijo, spodbudijo pretok življenjske energije ter pripomorejo k ponovni vzpostavitvi porušenega ravnotežja in z njim k boljšemu zdravju in počutju. Blagodejni dotiki dlani pomirjajo, sproščajo telo in božajo dušo.

Tui-na masaža

Tui-na je starodavna oblika terapije, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oz. ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana. Pri svojem delu tui-na terapevt uporablja samo roke in pri tem ima na voljo pestro paleto različnih manipulacij in prijemov za odpravljanje bolezenskih stanj.

Tui-na je ustrezno preventivno sredstvo, krepi imunski sistem, izboljšuje prekrvavitev, telesu vrača prožnost in gibčnost ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Zelo dobre rezultate ima pri funkcionalnih okvarah in poškodbah gibalnega aparata (kite, vezi, mišice). Tui-na je neagresivna metoda, tako da se jo lahko prenaša, njen blagodejni učinek pa se občuti še dolgo po tretmanu. Ima malo kontraindikacij, zato jo lahko uporabljamo tako pri otrocih kot tudi pri ostarelih.

Wellness masaža

Pri wellness masaži se poslužujemo različnih tehnik: masaže glave, stopal in celega telesa. Wellness masaža je prava odločitev za popolno sprostitev.

Aromaterapija (aroma masaža)

Pri aromaterapiji s kombinacijo arom (eteričnih olj) in različnih masažnih tehnik dosežemo popolno sprostitev telesa in duha. Telo spravimo v stanje popolnega miru in harmonije. Učinki eteričnih olj so številni. Na človeško telo delujejo preko dihal in kože. Delujejo globoko v tkiva in pospešujejo njih obnovo. Vzpodbujajo cirkulacijo, pospešujejo razstrupljanje telesa, jačajo tonus mišic, podkožja in kože, ki postane voljna in gladka

Vrači, ljudski zdravniki in duhovniki so že od nekdaj izkoriščali to delovanje in z njimi zdravili bolezni, širili sposobnost zaznavanja ali prehajali v trans. Starodavne civilizacije so imele nekatere rastline za svete in so jih namenjali za daritev in hrano svojim bogovom. Aromaterapijo so uporabljali že v prazgodovini, v času neolitika, to je pred letom 4000 pr. našim štetjem. V tistem času so rastline hladno stiskali in tako pridobivali maščobna olja. V svetih obredih so uživali razne rastline in gobe, jih metali na vroče kamne in inhalirali pare, ki so povzročale halucinacije in užitke.

Skozi tisočletja pa je človek vse bolj odkrival zdravilne in toksične lastnosti rastlin. Najobsežnejša odkritja moči zdravilnih zelišč pa ima prav gotovo Kitajska. Kitajska medicina povezuje uporabo zelišč za zdravljenje s filozofijo in prehrano, vse troje pa je enako pomembno.

Dandanes se aromaterapija vse bolj uveljavlja. Ljudje uporabljajo eterična olja za blažitev stresa in napetosti, ki sta glavna krivca marsikatere bolezni tega časa.

Tajska masaža

Tajska masaža je starodavna masaža, ki se izvaja že 2500 let. Tehniko, razvito v Severni Indiji je v Tajsko pripeljal dr. Shivago Komarpaj. Tajska masaža je hibrid ayurvede, uporablja pa tudi veščine indijske yoge, kitajske akupresure, japonskega shiatsuja itd.

Osnova tajske masaže je obdelava desetih nevidljivih energijskih meridijanov “sib sen”, ki potekajo vzdolž celotnega telesa. Na teh meridijanih se nahajajo akupresurne točke, ki so pomembne za vpogled v stanje telesne energije in uravnovešanje te energije med energijo telesa, uma in duha. Pri tem uporabljamo celo telo kot v tajskem boksu.

Veščina tradicionalne tajske masaže vzpostavlja vez med fizičnim in duhovnim telesom

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo.

Soditi med vzhodnjaške masaže, čeprav so jo poznali že stari egipčani. Na stopalih ali dlaneh lahko z obravnavanjem refleksnih točk vplivamo na vse organske sisteme, mišice in sklepe.

Masaže

Masaža hrbta - 20 min

25 EUR

terapevtska masaža hrbta

Masaža - 45 min

47 EUR

Tui-na masaža - 30 min

35 EUR

Tui-na masaža - 60 min

61 EUR

Wellness masaža - 60 min

55 EUR

Telo, glava in stopala

Refleksna masaža stopal

29 EUR

Masaža & piling telesa - 60 min

61 EUR

Aroma masaža telesa - 50 min

55 EUR

Antistres masaža - 20 min

29 EUR

glave in lasišča

Masaže telesa