Protibolečinski tretmaji

PROTIBOLEČINSKI TRETMAJI

ALI STE VEDELI? 

Ultrazvočno terapijo za zdravljenje poškodb mehkega tkiva uporabljajo terapevti že več kot 50 let.

Ultrazvok

Z ultrazvočnimi valovi pospešimo obnavljanje tkivnih celic na mestu poškodbe ter s tem skrajšamo predviden čas procesa celjenja. Z njim lahko tudi stimuliramo proizvajanje kolagena – glavne proteinske komponente v mehkem tkivu, kot so kite in vezi.

Ultrazvok lahko izboljša tudi razteznost dozorelega kolagena, kar ima pozitiven učinek na brazgotine nastale pri poškodbi.

Elektrostimulacija – TENS

TENS je kratica za transkutano elektro stimuliranje živcev in preprosto pomeni spodbujanje telesa k lastni naravni obrambi proti bolečinam.

TENS deluje tako, da preko samolepilnih elektrod pošilja zelo majhen električni tok in s tem spodbuja senzorične živce, ki so nosilci signalov dotika in temperature. Ti živci gredo po isti povezavi v hrbtenjačo, kot živci, ki prenašajo bolečino. Močan senzoričen signal bo nadomestil signal bolečine, med potovanjem po hrbtenjači navzgor v možgane. Ta prenos je znan kot „Vrata bolečine”. Občutki mravljinčenja in zbadanja začno premagovati signale bolečine.

Pri nizki nastavitvi frekvence pulza deluje TENS tako, da sprošča endorfine, to so telesu lastne snovi s podobnim delovanjem kot morfij, ki sproščajo in lajšajo bolečine. Delovanje se krepi več kot 40 minut in lahko traja še do 4 ure po terapiji.

TENS terapija je zelo učinkovita pri lajšanju revmatoidnih bolečin, vnetjih, bolečinah v križu in športnih poškodahLajša bolečino, zmanjšuje vnetja in sprošča prizadeta območja. TENS nima neželenih učinkov in ga lahko uporabljate toliko in tako pogosto, kolikor vam pomaga lajšati bolečine.

TENS programi so primerni za pomoč pri zdravljenju bolečin v hrbtu, stopalih, vratne artoze, glavobola, bronhialne astme, lokalnega krvnega obtoka, sklepnih blazinic, depresije, zvinov, iztegnjenih mišic, kolčnih bolečin, bolečin v amputacijskih krnih, hrbtnih bolečin, bolečin v kolenih, menstrualnih bolečin, bolečin v komolcih, postoperativnih bolečin, časovno zaraščanje ran, revmatičnih bolečin, bolečin v ramenih, herpesa zoster, nespečnosti, lumbaga, zobobola, nervoze, stresa, vnetja sinusov, črevesnega zaprtja, Ahilove tetive ….

Protibolečinski tretmaji

Ultrazvok - 15 min

17 €

s protibolečinskim gelom

Elektrostimulacija & T.E.N.S. - 30 min

19 €

Elektrostimulacija & T.E.N.S. - 45 min

29 €

Protibolečinska obloga - delna

21 EUR
Protibolečinske terapije